Netopte zbytečně


I když jsou lidé v rodinných domech často pod tlakem kvůli množství různých povinností, které s sebou vlastnictví domu nese, s ohledem na možnosti, které díky domu v oblasti bydlení mají, je to lepší volba. A přesvědčili se o tom všichni majitelé domů, protože opravdu velice výrazně zdražila elektřina, plyn i teplo z teplovodů. Majitelé domů tak mají možnost si vybrat zdroj tepla, a tím topit. Mnoho lidí si nechalo nainstalovat plynový kotel, protože na přelomu tisíciletí probíhala ze strany státu masivní kampaň ohledně pořizování plynových kotlů – mělo jít o stálý a levný způsob vytápění. Jenže poslední dva roky sledujeme zdražování plynu tak velké, že celá řada lidí si raději začala pořizovat jiný druh vytápění. Někdo dal přednost uhlí, a někdo zase dřevu.

zateplení fasády

Když se rozhlédnete po obcích a městech, všimnete si, že část domů je zateplená, a část stále ne. A to je jeden z hlavních důvodů, proč lidé tolik platí za teplo. Pokud bydlíte v domě který nemá fasádu, máte ještě čas se na podzim připravit. Jakmile se začne léto chýlit ke konci, spousta lidí začne chtít zateplit fasádu ideálně hned, protože jim dochází, že za velké úniky tepla může opravdu jejich nezateplená fasáda. Problém je to hlavně u starších domů, které stojí často na kamenných základech, a které jsou postaveny z různých materiálů, které velice dobře vodí chlad.

bílý polystyren

Pro zateplení domu si můžete zvolit například vatu, která je ale dražší a její montáž složitější a tudíž delší, a nebo si můžete vybrat polystyren. Ten se vyrábí v mnoha šířkách podle toho, kam je určený. Existuje speciální polystyrén přímo na fasádu, na okna a dveře a nebo na základovou desku. Velice často používaný je polystyrén 100mm, který má skvělé izolační vlastnosti. Mnoho majitelů domů si nechává dům zateplit firmou, protože navíc díky tomu mají možnost využít dotace na zateplení.