Jak netrpět nedostatkem?


Nemít dostatek peněz není rozhodně příjemné. Obejít se bez peněz totiž znamená obejít se i bez toho, co bychom si za ně mohli pořídit, a jsou i záležitosti, bez kterých se prostě dost dobře obejít nedá. A tak se my lidé často i ze všech svých sil snažíme, abychom nikdy nepocítili nedostatek. Ale někdy to přesto nezvládneme a peníze nám chybí. A my abychom tak hledali způsob, jak si zajistit nějakou tu korunu navrch. A tím samozřejmě nemyslím jednu jedinou korunu, tím jsou myšleny třeba i mnohem větší peníze.

eura peníze

Někdy si prostě nevyděláme na mimořádně vysoké výdaje, někdy nám chybí peníze i na výdaje běžné. A jak si na to peníze sehnat, pokud nemáme zrovna možnost si je rychle vydělat? Můžeme si je pochopitelně od někoho i půjčit.

A tak začínáme v dobách nedostatku shánět někoho, kdo by nám mohl a chtěl potřebné peníze dočasně půjčit. A nemusí to být jednoduché hledání, to mi věřte. Nejsou to jenom kolegové, příbuzní a známí, kdo nám často odmítnou půjčit, třeba s chabou výmluvou, že mají sami málo. Ani banky nejsou nijak přehnaně štědré. I ty chtějí nejprve dost velkou jistotu, že se se svými penězi zase shledají. A když takovou záruku nevidí, člověku nepůjčí.

americké dolary

A tak je nakonec dobře, že u nás máme i nebankovní společnost, jejíž hypotéka bez dokládání příjmů je docela jiná. Tedy snadno dostupná. Sice jenom pro některé z nás, ale to často právě pro ty, kterým se nedaří dostat půjčku někde jinde. U nebankovní hypotéky se totiž ručí na rozdíl od jiných půjček nemovitostmi, a výše příjmů a registry dlužníků jsou tu málo důležité. A tak právě tady půjčí i těm, jimž by jinde nepomohli. Tady uspějí i ti, kdo neuspějí při prověřování někde v bance. A i ti tak mohou mít peníze i v časech nedostatku. A takových peněz může být i skutečně hodně. Dost na to, aby se skoncovalo s dočasnou chudobou.